За проекта

Жилищен комплекс „Темпера Хилс“ е съчетание от спокойна градска среда, близост до природата и впечатляваща морска панорама.

Проектът предвижда изграждане на жилищна група от 5 секционни сгради, разположени в 2 реда с поглед на дневните на жилищата към варненския залив, а част от спалните в обратна посока. Комплексът разполага с 67 апартамента с функционално разпределение и различна големина – 1-стайни, 2-стайни, 3-стайни и многостайни.

Паркирането е осигурено в рамките на комплекса и заема вътрешното пространство между двете редици сгради. Осигурени са 74 места за паркиране от които 19 покрити.

Проектът предвижда изграждане на три контролируеми с бариери входа за автомобили и един вход от североизток за пешеходци от страна на съществуващата улица.

Сградите са на 4 нива, от които част от първо ниво е полуподземно. В тази част са разположени изискващите се избени помещения. Комуникационно всяка от сградите се обслужва от стълбищна клетка и асансьор. Стълбищните клетки са естествено осветени.

Всички жилища имат открити площи – дворчета на първо ниво и тераси по етажите, а тези на последно ниво имат по-големи открити тераси с възможност за озеленяване.

Индивидуалността на комплекса е постигната с стилно цветово оформление на на всяка една от сградите.

Апартаментите се предлагат в степен на завършеност по БДС: стени – гипсова мазилка и шпакловка; под – замазка; дограма – дървесен цвят, тераси – гранитогрес, минерална мазилка, стъклени и алуминиеви парапети, изградени – ел. и В и К инсталации, положени пътища за климатици, блиндирана входна врата.

Качеството е гарантирано, както от утвърденото име на строителя „ГБС-Варна“АД, така и от материалите, които ще се вложат в строителството :

  • ТУХЛИ –– Wienerberger. Сградите ще бъдат изградени с Австрийски тухли Porotherm 25 N+F, Porotherm 12 N+F — направени от 100% естествен материал, с отлични шумо и топлоизолационни свойства;
  • ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ И МАЗИЛКА –Дебелина на изолацията по фасадите от екстудиран пенополистирол е 120 мм, а по дъна на тераси и лоджии – с дебелина 100 мм. Финишния оформящ слой на изолационния пакет ще се изпълни с минерал-полимерна мазилка – влачена структура с размер на зърното 2 мм с указаните в проекта цветове;
  • ДОГРАМА – 5-камерна дограма – сив цвят с четирисезонен двоен или троен стъклопакет;
  • ПАРАПЕТИ – Парапетите на фасадата са стъклени с ламинирано стъкло (триплекс) и метална ръкохватка;
  • НАСТИЛКИ – гранит по стълбища и входни пространства и висококачествен гранитогрес по тераси;
  • ВРАТИ – входни блиндирани врати и вътрешни врати с каси и крила от иглолистен масив с повърхностно покритие МДФ ламинат;

Освен функционалност и уют на жилищните пространства, комплекс „Темпера Хилс“ ще предложи и модерно външно оформление на комплекса с богато озеленяване, което ще осигури на обитателите възможност за почивка и релакс, а за техните деца е предвидено изграждане на детска площадка за игри и забавления.

Инвеститорът на комплекса е предвидил и изграждането асфалтов път за директен достъп до комплекса, както и улично осветление по протежение на пътя.